Koncem roku 2024 se mají objevit na trhu DAB+ přijímače s novými funkcemi

11. prosinec 2023

V naléhavých případech musí úřady předávat důležité informace rychle a spolehlivě. Od toho je zde funkce nouzového hlášení EWF. V řadě evropských zemích je již DAB+ považován za robustní a spolehlivou technologii, která je schopna toto zajistit. Společnost Frontier Smart Technologies proto doplní čipy DAB+ rádií o nové funkce, na trhu se mají objevit do konce roku 2024.

Nová rádia budou podporovat následující dodatečné funkce:

  • Příjem varovných zpráv prostřednictvím příslušné programové platformy DAB+
  • Automatické probuzení přijímače z pohotovostního režimu
  • Oznámení i další obrazové a textové informace
  • Musí být možné spolehlivě přijímat varovné zprávy prostřednictvím tzv. nouzového varovného systému (EWS). Aby bylo zaručeno, že varovné zprávy lze přijímat trvale a kdykoli, Frontier vyvíjí odpovídající funkce pro své čipové sady, které budou zabudovány do budoucích digitálních rádií.

Důležitým aspektem je energetická optimalizace: Aby mohly být přijímače probuzeny z pohotovostního režimu v případě varovné zprávy, potřebují napájení, ovšem daleko méně, než je potřeba pro běžný provoz. S integrovanou jednočipovou architekturou „Frontier Kino 4“ lze napájení optimálně ovládat v případě varovné zprávy: přijímač se zapne, vyhledá varování, a poté se vrátí například do pohotovostního režimu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související