Koronavirus výrazně omezí živé přenosy na O2TV Sport, Bundesliga poběží ze satelitu volně v HD

12. březen 2020

O2TV Sport nebude kvůli vyhlášení nouzového stavu vysílat domácí Fortuna ligu, hokejovou Extraligu ani talkshow Tiki Taka. Německá placená televize Sky odemkne všem divákům tamní nejvyšší fotbalovou ligu na kanálu Sky Sport News HD.

Vyhlášení nouzového stavu v České republice v souvislosti s koronavirem významně omezuje i provozovatele televizního vysílání. Citelně dopadá zejména na provozovatele sportovních kanálů. Placená televize O2TV Sport například nebude moci vysílat přímé přenosy Fortuna ligy, Extraligy ledního hokeje, basketbalové Euroligy nebo tenisových zápasů ženské WTA. Na sociální síti Twitter o tom informoval mluvčí televize David Solnař. 

Zpřísňující se opatření v souvislosti s vývojem okolo koronaviru ale ukazují i svou světlou stránku. Provozovatel placené televize Sky se rozhodl, že v rámci nadcházejících dvou víkendů zpřístupní zápasy nejvyšší německé fotbalové soutěže všem divákům, kteří mají možnost přijímat stanici Sky Sport News HD. Vzhledem k tomu, že tento program je šíření ze satelitu Astra nekódovaně, mohou se k němu bez problémů dostat také diváci v České republice. 

„V náročných časech musíme všichni stát pospolu. Ve Sky pevně věříme v sílu sportu, která spojuje lidi, i když jsou odděleni. Pro nás je tedy naprostou samozřejmostí, abychom svým dílem prostřednictvím sdílení těchto her přispěli v obtížném období ke zklidnění situace,“ uvedl mimo jiné Devesh Raj, generální ředitel Sky Deutschland. Volné vysílání na Sky Sport News HD se bude týkat jak zápasů nejvyšší německé fotbalové ligy, tak i její nižší verze, 2. Bundesligy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související