Kreativní producentka HBO Tereza Polachová hostem pořadu Vizitka na Českém rozhlasu Vltava

17. leden 2022

Hostem pořadu Vizitka, který pravidelně vysílá Český rozhlas Vltava, byla koncem minulého týdne Tereza Polachová, kreativní producentka placené televize HBO. Také díky ní znají diváci série Hořící keř, Bez vědomí, Pustina, Až po uši nebo dokument Dálava.

Tereza Polachová hovoří ve Vizitce mimo jiné o tom, jak na mezinárodní platformě prosadit námět a proč by se čeští dokumentaristi neměli bát „roztáhnout křídla“. „Hodně nabízených scénářů odpadne, jsou příliš lokální anebo se tematicky nehodí pro Českou republiku,“ popsala ve Vizitce Polachová. Letošní rok plánuje společnost TimeWarner na našem trhu spustit placenou videotéku HBO MAX. Termín spuštění zatím stále není definitivní.

V hodinovém rozhovoru moderátora s hostem posluchačům představuje pořad Vizitka zajímavé postavy českého i zahraničního kulturního života: spisovatele, překladatele, hudebníky, výtvarníky, kurátory, filmaře, architekty, divadelníky, tanečníky, sběratele, ale třeba i organizátory společenského dění na malém městě. Nedílnou součástí Vizitky jsou také skladby podle hostova vlastního výběru. Pořad si můžete poslechnout online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související