Křesťanské Rádio 7 zaplatí za roční distribuci v DAB+ okolo 1,3 milionu korun

8. únor 2022

Společnost TWR live, která je provozovatelem křesťanské rozhlasová stanice Rádio 7, zveřejnila na jejím webu detailní informace ohledně vstupu na platformu DAB+. Roční šíření v multiplexech operátorů RTI cz a Teleko digital ji vyjde na přibližně 1,3 milionu korun, autorské poplatky na 150 tisíc korun, propagace na 120 tisíc korun a samotná licence 25 tisíc korun.

Pokrytí DAB+ multiplexu firmy Teleko

„Současná doba se nám jeví jako optimální pro vstup do DAB. Na jednu stranu je tato platforma v České republice už poměrně rozšířená, na druhou stranu do ní lze zatím ještě relativně snadno vstoupit (snadné získání licence, volná kapacita vysílačů). Chceme tak využít aktuální příležitost, která nemusí být trvalá,“ píše na svém webu provozovatel rozhlasové stanice Rádio 7, společnost TWR live.

Pokrytí DAB+ multiplexu firmy RTI cz

Rádio 7 chápe současnou dobu jako vhodnou pro vstup na platformu DAB+ také proto, že stanic, které jsou zde k dispozici, je výrazně méně než například online. Tematický program chápe digitální rozhlas také jako vhodné médium pro poslech v automobilu a vyzdvihuje jeho jednoduchost pro posluchače. „Naším cílem je, aby signál Rádia 7 zasáhl co nejvíce potenciálních posluchačů v celé ČR,“ zdůvodňuje vstup do DAB+ provozovatel stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související