Lahůdka pro milovníky vážné hudby: COLOR DAB+ multiplex šíří nově stanici Classic Praha, s vysokým datovým tokem

25. duben 2022

Provozovatelem pražské a středočeské digitální rozhlasové sítě COLOR DAB+ pokračuje ve strategii nabízet posluchačům pestrou programovou nabídku, zároveň však ve vysoké zvukové kvalitě, kterou tato technologie umožňuje. Stanici Classic Praha, kterou nově šíří, proto zařadil s datovým tokem 128 kbps a kódováním AAC-LC.

„Jsme rádi, že se dlouhodobou součástí našeho multiplexu stávají stanice z portfolia Seznam.cz - tedy Expres FM a nově také Classic Praha,“ napsal v neděli nad ránem na sociální síti Facebook koordinátor projektu COLOR DAB+ Jakub Melín. Vysokou zvukovou kvalitu a použité kódování označil ve svém komentáři za „odpovídající pro klasickou hudbu“. Zájemci si mohou na tomto vysílání porovnat rozdíl s konkurenční síti ČRa DAB+.

Melín dále doplnil, že obě stanice jsou vysílány včetně loga a informací o právě hrané skladbě, na Classic Praha je (zatím v testu) nasazen i moderní formát doplňkových informací DL+. Z multiplexu COLOR DAB+ byla zároveň vyřazena stanice UA1, první okruh ukrajinského veřejnoprávního rozhlasu, který si mohou naladit zájemci mj. v sítí ČRo DAB+ na kanálu 12C v Čechách a na kanálu 12D na Moravě a ve Slezsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související