Operátor multiplexu COLOR DAB+ provedl další rekonfiguraci, dotklo se to rádii Kiss, Spin a Country

20. duben 2022

Společnost JOE Media, která je provozovatelem pražského a středočeského multiplexu COLOR DAB+, provedla v uplynulých hodinách jeho další rekonfiguraci. Na základě žádosti provozovatele stanic došlo k nasazení nového parametru SID u stanic skupiny Radio United.

„Na základě žádosti provozovatele stanic Kiss, Spin a Country jsme změnili SID těchto stanic v naší DAB+ síti,“ uvedl v úterý večer na sociální síti Facebook provozovatel multiplexu a doplnil: „V praxi to znamená, že je třeba provést znovu naladění, buď proskenovat obsah naší sítě, nebo dát kompletní automatické ladění, jinak vám tyto stanice nebudou fungovat. Samozřejmě je také třeba znovu tyto stanice uložit do předvoleb.“

Podle provozovatele rozhlasové sítě je změna motivována omezením přelaďování mezi digitální technologií DAB+ a analogovou FM distribucí, které mnohdy nefunguje ideálně. Programovou nabídku je možné zachytit v Praze a středních Čechách s přirozeným přesahem do dalších regionů na kanálu 7C. Digitální rozhlasová síť obsahuje dále například stanice Color rádio, Hey rádio nebo německé okruhy Schwarzwaldradio a Schlager Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související