Zpravodajský kanál BBC World News zůstává v placených službách nadále pouze v SD

3. říjen 2019

Pro operátory jsou zpravodajské kanály ve vysokém rozlišení spíše zbytečným luxusem, dají se však najít i výjimky. Kabelová firma UPC například nabízí klientům v HD kvalitě kromě ČT 24 i Euronews nebo ruskou RT.

Zpravodajský kanál BBC World News je doposud šířen v nabídkách českých placených služeb ve standardním rozlišení obrazu (SD), a to i přesto, že jeho HD verze existuje již několik let. Tento stav nezměnila ani služba SledováníTV, která program před několika dny zařadila vedle Šlágr 2 do své nabídky. Před zařazením tohoto programu přitom provozovatel platformy avizoval, že zpravodajská televize ve vysokém rozlišení dostupná bude.

Pro operátory jsou zpravodajské kanály ve vysokém rozlišení spíše zbytečným luxusem. Výjimku tvoří pochopitelně veřejnoprávní ČT 24, kterou v HD nabízejí všichni velcí operátoři, mezi které patří O2 Czech Republic, UPC Česká republika/Vodafone nebo M7 Group (Skylink). Největší kabelová firma má ve své nabídce v HD kvalitě také Euronews, slovenskou TA13 nebo ruskou RT. BBC World News HD je volně šířena přes satelit Astra.

autor: lukpo
Spustit audio

Související