LG nabídne na dálkovém ovladači tlačítko i pro službu Disney+, systém WebOS dostane novou verzi

13. leden 2021

Společnost Disney se svou streamingovou službou postupně expanduje do zemí celého světa, v letošním roce se očekává tento krok i v Česku. Disney+ se na dálkovém ovladači společnosti LG postaví na stejnou úroveň jako například Netflix nebo Amazon Prime Video.

Speciální tlačítko pro streamingovou službu Disney+ si pro majitele nových televizorů LG připraví na dálkových ovladačích jihokorejský výrobce. Firma tak jde vstříc postupné globální expanzi platformy, jejíž příchod očekávají v letošním roce i mnozí fanoušci v České republice. Disney+ na nové verzi dálkového ovladače Magic Remote doplní Netflix, Amazon Prime Video nebo Rakuten TV. Uživatel se tak prostřednictvím jediného stisku a s minimální námahou objeví ve službě, kterou má předplacenou.

Prostředí operačního systému WebOS 6.0 v televizorech LG

Jako hlavní novinku prezentoval jihokorejský výrobce uvedení nového operačního systému WebOS ve verzi 6.0, který má přinést uživatelům větší divácký zážitek. Uvedení WebOS 6.0 se týká konkrétně televizorů OLED, QNED Mini LED, NanoCell a UHD Smart TV. „Nejnovější verze naší uživatelsky přívětivé, otevřené televizní platformy webOS 6.0 představuje nejvýznamnější aktualizaci od doby, kdy jsme v roce 2014 webOS představili,“ uvedl Park Hyoung-sei, prezident společnosti LG Home Entertainment Company.

autor: lukpo
Spustit audio

Související