Licence pro DAB+ ve Varšavě získali známí hráči

2. prosinec 2019

Na území hlavního města mohou začít vysílat digitálně, respektive na platformě DAB+, stanice Radio Profeto, muzo.fm, Mega Radio, Disco Radio, Radio Nuta a místní stanice Color 103 FM.

Přenosovou kapacitu v privátních rozhlasových sítích, které postupně vznikají v sousedním Polsku, obsadili také v případě Varšavy známí hráči. Na území hlavního města mohou začít vysílat digitálně, respektive na platformě DAB+, stanice Radio Profeto, muzo.fm, Mega Radio, Disco Radio, Radio Nuta a místní stanice Color 103 FM. Všechny programy již jsou v éteru, jde pro ně tedy pouze o rozšíření povolení o digitálního rozhlasové vysílání.

Zcela novými programy jsou okruhy Bezpieczna Podróż a Open FM. První stanice slibuje vysílání pro osoby se zdravotním postižením, sociálně vyloučeným, důchodcům a účastníkům silničního provozu. Open FM pak slibuje program především s místním (regionálním, lokálním) zaměřením. O udělení oprávnění rozhodla Krajowa Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém zasedání, které se konalo 5. prosince.

autor: lukpo
Spustit audio

Související