Liga mistrů UEFA zdarma? Část českých diváků ji uvidí díky Polské televizi

29. srpen 2022

Zatímco v České republice je fotbalová Liga mistrů již několik let výhradně záležitostí placené televize, například v sousedním Polsku to ještě neplatí. Veřejnoprávní TVP oznámila Ligu mistrů UEFA jako součástí svých programových plánů pro podzimní měsíce, diváci se mohou těšit například také na Ligu národů. Od 20. listopadu nebude chybět šampionát z Kataru.

Čtěte také

Přesto, že již několik let je prostředí atraktivního sportu na našem trhu jasně nalajnováno, určitou čáru přes rozpočet může dělat provozovatelům placených kanálů prostředí přeshraničního příjmu. Zásah kanálů jako TVP1 nebo TVP Sport na naše území v řadě oblastí pochopitelně nelze regulovat. Tyto stanice plánují i na podzimní měsíce nabídnout zajímavé turnaje, které budou u nás běžně k dispozici za tzv. placenou bránou.

Od 7. září budou kanály TVP1 a TVP Sport vysílat fotbalovou Ligu mistrů UEFA. Diváci se mohou konkrétně těšit na jedno z vybraných středečních utkání na TVP1 a chybět pochopitelně nebude ani pozápasové studio nebo sestřihy nejlepších momentů na TVP Sport. 24. září se mohou fotbaloví fanoušci v rámci Ligy národů těšit na zápas České republiky s Portugalskem. Na našem trhu ho odvysílá taktéž bezplatný ČT Sport.

Jako velkou sportovní lahůdku si pro své fandy připravila Polské televize nadcházející fotbalový šampionát. Ten chce odvysílat i na svém chystaném programu TVP 4K v UHD rozlišení. „Mistrovství světa ve fotbale v Kataru je v mnoha ohledech jedinečné. Jedná se o první turnaj mistrovství světa, který se bude konat na Blízkém východě, a první, který se bude konat v islámské zemi. Je to také první mistrovství světa, které se hraje na podzim,“ láká TVP diváky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související