Televize Kuki upravila nabídku polských programů, Polsat vystřídaly kanály veřejnoprávní TVP

11. květen 2022

Z nabídky internetové televize Kuki zmizely polské komerční kanály Polsat a Super Polsat. Na jejich pozicích se objevily tamní veřejnoprávní stanice TVP Polonia a TVP Historia. Kanály od našich severních sousedů se vrátily do nabídky operátora po několika letech, začátkem letošního dubna. Aktuální výměnu operátor nijak nekomunikoval.

Čtěte také

„Zákazníci si o polské TV kanály často psali, takže jsme do nabídky zařadili ty nejsledovanější. Programy v polštině byly součástí Kuki už před několika lety, teď se vrací zpátky na scénu a věříme, že si najdou své publikum,“ zdůvodnil přidání programů do nabídky začátkem dubna Lukáš Pazourek, marketingový ředitel Kuki. Přesto, že tři ze čtyř kanálů polské TVP jsou k dispozici ve vysokém rozlišení, operátor je šíří pouze v SD kvalitě.

V samoobsluze pro zákazníky představuje Kuki stanici TVP Polonia jako program, který vysílá bohatou nabídku pořadů ze života polské komunity a Poláků v zahraničí. Kromě toho, že program je k dispozici volně na satelitní pozici 13 stupňů východně, k dispozici je i prostřednictvím přeshraničního zásahu tamních vysílačů.

„TVP Historia je polský veřejnoprávní kanál, který se věnuje historickým tématům – od antiky až po moderní dějiny. Snaží se ukázat historické události a procesy, které mají dopad i na současnost,“ doplnila služby Kuki.

autor: lukpo
Spustit audio

Související