On-line First: Německá veřejnoprávní televize ARD umístí očekávané tituly nejprve na internet

11. září 2020

Cílem německého veřejnoprávního vysílatele je posílit jeho knihovnu ARD Mediathek. Instituce reaguje na zvyšující se konzumaci obsahu on-line. Mezi nabízenými tituly nechybí ani nejočekávanější série Oktoberfest 1900.

Německá veřejnoprávní televize ARD připravila pro své diváky zajímavý experiment. Očekávané tituly, které se objeví později ve vysílání, umístí nejprve na internet – odtud tedy označení On-line First. Jde konkrétně o seriál Oktoberfest 1900, novou verzi Pana Tau; třetí, premiérovou řadu Babylonu Berlin, novinku Das Geheimnis des Totenwaldes a třetí sérii Charité. Kromě pořadů, které odvysílá hlavní kanál Das Erste, jsou připraveny i další formáty zemských televizí, jenž budou primárně nabídnuty divákům on-line.

„Nabídka sérií ARD nebyla nikdy tak bohatá a rozmanitá. S „Oktoberfest 1900“ a mnoha dalšími sériemi v nadcházejících měsících budeme poprvé důsledně používat mediální knihovnu ARD, a až poté naše lineární kanály v kombinaci Das Erste a třetích okruhů. Jsem nadšen kvalitou a rozsahem žánrů, kterými chceme posílit atraktivitu ARD Mediathek a ukázat, že nám záleží na působení v nelineárním prostředí. Už nemyslíme primárně na sloty klasické televize, ale důsledně sázíme na on-line prostředí,“ uvedl Jörg Schönenborn z ARD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související