On-line platforma Netflix představila novou podobu televizního rozhraní

2. srpen 2018

Díky novému menu má předplatitel snadněji nalézt filmy nebo seriály. Netflix vychází ze skutečnosti, že divák již v danou chvíli ví, zdali chce trávit u obrazovky méně nebo naopak více času.

Americká on-line platforma Netflix, která působí v České republice i na Slovensku, začala nasazovat v uplynulých dnech do prostředí televizorů připojených k internetu novou podobu menu. Cílem Netflixu je, aby předplatitelé lépe našli obsah, který je zajímá, a vyhledávání pro ně bylo jednodušší. Pokud chce uživatel například vstoupit nyní do položky Recently Added (Právě přidáno), musí tak učinit přes ikonu lupy a najít si tuto kategorii v menu.

V menu jsou k dispozici položky Series (Seriály) a Movies (Filmy). Jsou určeny pro uživatele, kteří přesně neví, co by chtěli sledovat, ale vědí, že chtějí u televizoru trávit kratší, případně naopak delší časový úsek. Horizontálně orientované položky menu, jako je například Continue Watching (Pokračovat ve sledování) nebo Ultra HD 4K, pochopitelně zůstávají zachované. Nasazení nové podoby televizního rozhraní vychází podle Netflixu z průzkumu mezi zákazníky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související