On-line služba Rakuten TV rozšiřuje nabídku bezplatného obsahu, v Česku je ale počet titulů omezený

28. duben 2020

Internetová služba funguje zejména jako videopůjčovna. Kromě obsahu v HD kvalitě nabízí majitelům 4K televizorů i filmy ve formátu Ultra HD. Nechybí u nich ani česká podpora.

On-line služba Rakuten TV, která zůstává ve stínu svých známějších konkurentů, jako je Netflix nebo HBO GO, bude nadále rozšiřovat také nabídku bezplatného obsahu. Informoval o tom portál Variety. Tento obsah je nabízen na modelu takzvaného AVOD. Uživatel služby má možnost si přehrát obsah zdarma, ale jeho zpoplatnění probíhá formou zobrazení reklamy. Uživatelé v Česku jsou například vyzývání k tomu, aby si nainstalovali aplikaci Viber ve verzi Rakuten TV.

Zákazníci služby se mohou těšit například na dětský obsah, rodinou zábavu, zpravodajství dokumenty, televizní seriály, pořady o vaření nebo cestování. Otázkou je, které tituly budou dostupné i majitelům chytrých televizorů v České republice, kde je aplikace Rakuten TV také dostupná. V tuto chvíli se jedná prozatím pouze o cyklus Matchday – Inside FC Barcelona, který je nejen ve formátu Ultra HD/4K, ale obsahuje dokonce i české titulky. Další přidaný fotbalový obsah už lokalizován není.

autor: lukpo
Spustit audio

Související