Lokalizace Netflixu do češtiny má být otázkou několika dní, tuzemské filmy zařadí příští týden

4. říjen 2019

V nabídce americké on-line služby se objeví tituly jako Já, Olga Hepnárová, Kozí příběh, Cesta z města, Trabantem až na konec světa nebo Na stojáka v kině.

On-line videoportál Netfix zařadí v příštím týdnu do své nabídky větší množství českých filmů, aby lépe oslovil potenciální diváky na našem území. V rámci své kategorie Latest upozorňuje předplatitele na to, že již v úterý se zde objeví snímky jako Já, Olga Hepnárová, Kozí příběh nebo Cesta z města. Nabídku má obohatit také stand-up comedy show Na stojáka v kině nebo dokumentární road movie Trabantem až na konec světa. Krok Netflixu je dalším posilováním pozice v Česku po zařazení českých titulků a dabingu.

V rámci pořadu Den v Ekonomice přišla včera Televize Seznam s informací, že české lokalizace Netflixu bychom se měli dočkat už příští týden. S tím souvisí právě i přidání většího množství českých titulů do nabídky. Těch má být údajně okolo 150. Netflix již počeštil popisky a grafické náhledy na platformách Applu. Zájemci si je mohou prohlédnout například v Apple TV. Počeštění celého prostředí služby bude zejména špatnou zprávou pro HBO GO. Služba doposud hrála na poli videa na vyžádání prim. Na rozdíl od Netfilxu nenabízí navíc obsah ve 4K, který uvítají majitelé velkých zobrazovacích jednotek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související