Netflix se připravuje na lokalizaci, české menu testuje v neveřejné betaverzi

26. září 2019

Služba vstoupila na český trh v rámci globální expanze začátkem roku 2016. V té době však službě nefungovala jakákoliv podpora a šlo tak spíše o platformu pro hrstku vyvolených. Za dobu tří let ale „česká stopa“ na Netflixu výrazně pokročila.

On-line videoportál Netflix se chystá na další výraznější průnik na tuzemský trh. Po rozšiřující se lokalizaci formou titulků i dabingu přijde na řadu konečně i české menu a grafika. Vyplývá to z informací neoficiální facebookové komunity Netflix CZ + SK Fans. Správce profilu zveřejnil v jednom ze statusů jako důkaz konkrétní tituly, které jsou již opatřeny českými názvy. Jde mj. o Mindhunter: Lovci myšlenek, Proč? 13x proto (13 Reasons Why), Trojí hranice (Triple Frontier), Neuvěřitelná (Unbelievable) nebo Temný krystal: Věk vzdoru (The Dark Crystal: Age of Resistance).

Netflix vstoupil na český trh v rámci globální expanze začátkem roku 2016. V té době však službě fungovala jakákoliv podpora a šlo tak spíše o platformu pro hrstku vyvolených, kteří jsou schopni konzumovat obsah v angličtině, případně bez lokalizace. Za dobu tří let ale „česká stopa“ na Netflixu výrazně pokročila. Blížící se lokalizace českého menu a grafiky je tak zcela logickým krokem. Pevnou pozici v oblasti placených služeb měla doposud zejména videotéka HBO GO, kde se mohou diváci spolehnout buďto na dabing, případně titulky. Od 1. listopadu začne v Česku fungovat i lokalizovaná Apple TV+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související