Lokální multiplex DAB+ Dresden se rozšířil o stanici Primal.fm

3. duben 2024

Posluchači v dosahu digitální rozhlasové sítě DAB+ Dresden, která svým signálem okrajově zasahuje i území Čech, si mohou od začátku března naladit novou stanici Primal.fm. Saský regulátor ji udělil odpovídající licenci letos koncem ledna. V programu si přijdou na své zejména fanoušci elektronické hudby označovanou zkratkou EDM.

Čtěte také

Podobně jako si mohou čeští posluchači v dosahu vybraných vysílačů operátora Teleko digtal naladit stanici ZUN, je nyní k dispozici části zájemců ze sousední spolkové země Sasko nový program Primal.fm. Zaměření stanic je velmi podobné. Primal.fm se orientuje na různé podoby elektronické hudby známé pod zkratkou EDM. Příjem stanice bude možný zejména v některých částech zejména Ústeckého kraje, kde nedochází ke kolizi s vysílači TELEKO DAB na kanálu 11A.

Kromě kompletního pokrytí elektronické taneční hudby, kdy se mohou zapojit do vysílání i samotní posluchači, jsou připraveny také dopravní informace a počasí. „Od zahájení vysílání 4. března 2024 v 10:00 v lokálním multiplexu DAB+ Dresden se Primal.fm snaží fanouškům elektronické taneční hudby poskytnout nejen prvotřídní beaty, ale také platformu pro interakci a informace,“ láká provozovatel stanice. Spolu s Primal.fm je v multiplexu šířeno dalších sedm rozhlasových okruhů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související