Magazín operátora Skylink bez programů Discovery a Eurosport, k dohodě s provozovatelem stále nedošlo

27. květen 2020

Satelitní a internetová televize plánuje vyřadit všechny programy společnosti Discovery ke konci května. Nizozemská média už dříve informovala, že M7 Group neakceptuje cenovou nabídku, za kterou by mohla tyto stanice včetně Eurosportu pro své operátory šířit.

Oficiální tištěný magazín Skylink, který vydává pro své zákazníky stejnojmenná placená satelitní a internetová televize, už neobsahuje v aktuálním vydání nabídku programů společnosti Discovery. Operátor se stále nedohodl s provozovatelem na pokračování distribuce za nových podmínek. „K dohodě jsme stále nedošli. Vše směruje k tomu, že programy budeme muset na konci května z nabídky vyřadit,“ potvrdil redakci portálu Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, skupiny, která Skylink provozuje.

Nizozemská média, kde M7 Group také působí, v uplynulých dnech informovala své čtenáře, že lucemburská skupina není ochotna akceptovat distribuční cenu, kterou Discovery za své programy požaduje. Discovery naopak v oficiálním vyjádření reagovala, že jednáním s operátorem je stále otevřena. Firma dnes mezitím v tiskové zprávě potvrdila, že na Eurosport se vrací živě vysílaný sport, ovšem prozatím pouze ve Velké Británii a Francii. Tady budou oba kanály přenášet závody MotoAmerica Superbike Championship.

autor: lukpo
Spustit audio

Související