Majitel operátora Skylink převzal majoritní podíl provozovatele kanálů FilmBox, jeho obsah už nabízí online

23. březen 2022

Francouzská skupina Canal+ a provozovatel placených kanálů FilmBox a dalších značek v úterý oznámily, že integrace SPI International byla v návaznosti na schválení příslušnými úřady ve všech evropských jurisdikcích dokončena. Akvizice sedmdesátiprocentního podílu SPI už se významně promítá do působení Canal+ také v České republice.

„SPI International jako globální mediální společnost, která má v Evropě rozsáhlé aktivity a značné zkušenosti s distribucí obsahu a vysíláním na celém světě, přináší skupině Canal+ skvělé příležitosti pro posílení nabídky placeného televizního vysílání na všech evropských trzích a možnost nabídnout nové služby zákazníkům na celém světě,“ uvedla při této příležitosti v tiskové zprávě společnost SPI International.

Předplatitelé se jistě ptají, co přinese kooperace obou značek českému a slovenskému trhu. Její výsledky už je možné vidět v současné době. Canal+ se snaží na našem trhu prodávat divákům obsah SPI International zejména na své online platformě Skylink Live TV. Na domovské stránce jsou ke zhlédnutí nabízeny zejména tituly domácí tvorby z kanálu FilmBox, do služby je však přímo implementována i videotéka FilmBox OD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související