Vlastník satelitní televize Skylink, skupina Canal+, získá většinový podíl majitele kanálů FilmBox

20. září 2021

Majoritním akcionářem společnosti SPI International se stane telekomunikační skupina Canal+, která v České republice a na Slovensku provozuje satelitní a internetovou televizi Skylink. Obě strany se dohodly na převzetí sedmdesáti procent akcií.

Canal+ je silnou telekomunikační skupinou působící ve čtyřech desítkách evropských zemí, subsaharské Afriky a Asie, v roce 2019 se stala majitelem satelitní televize Skylink v obou zemích bývalé federace. SPI International má ve svém portfoliu celkem 42 programů. V České republice jde nejen o FilmBoxy, ale i další placené stanice – DocuBox, FightBox, FashionBox, EroXXX a další. Dokončení transakce musí schválit regulační orgány.

„Byli jsme roky strategickými partnery, kdy jsme vybudovali velkou tradici spolupráce a dosahování vzájemných cílů. Nyní budeme mít šanci spojit své síly pod jednou střechou. SPI dále zrychlí svůj růst pomocí Canal+ a využije přirozené synergie,“ uvedli k transakci, jejíž výše nebyla oznámena, vedoucí manažeři SPI International Loni Farhi a Berk Uziyel. Operace je součástí plánu Canal+ dosáhnout do roku 2025 minimálně 30 milionů zákazníků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související