Majitel operátora Skylink si zajistil klíčovou dohodu v oblasti satelitní distribuce i pro Česko a Slovensko

29. říjen 2020

Dohoda mezi CANAL+ a společností SES se týká tří orbitálních pozic. V České republice a na Slovensku bude majitel Skylinku nadále spoléhat na satelit Astra 3B.

Majitel satelitní služby Skylink, francouzská skupina CANAL+, uzavřel další významnou distribuční dohodu se společností SES, která zajišťuje distribuci signálu na družici. Tato smlouva mimo jiné rozhodne o posílení Skylinku coby jedničky na poli satelitní televize v České republice. Dohoda se týká rozšíření partnerství do konce tohoto desetiletí a otevření nové datové kapacity pro rozšíření programové nabídky. Pro Českou republiku, Slovensko a Benelux jde o satelit Astra 3B, v případě dalších trhů 19,2 stupně východně a 22 západně.

„Rozšíření našeho partnerství se společností SES bylo přirozenou volbou, protože máme dlouhodobé a úspěšné partnerství při poskytování video obsahu špičkové kvality divákům po celém světě. Tato dohoda mezi třemi orbitálními pozicemi ukazuje, že satelit je srdcem našich operací placené televize po celém světě. Těšíme se na mnoho dalších let společné práce, abychom zajistili, že oslovíme co nejširší televizní publikum,“ uvedl při této příležitosti Jacques du Puy, generální ředitel společnosti CANAL+ International.

„CANAL + je ikonická globální společnost a značka, která evokuje kvalitu, inovace a vynikající obsah a patří mezi naše nejdéle trvající a nejoceňovanější zákazníky. Jsme neuvěřitelně hrdí na důvěru, kterou společnost CANAL+ vložila do SES, a podtrhuje naši vzájemnou víru v sílu satelitu vysílat nejlepší obsah, v nejvyšším rozlišení na nejširší základnu předplatitelů na globálním základě. Tato dohoda zajišťuje, že budeme i nadále sloužit trhům, které jsme společně vybudovali, v příštím desetiletí a dále,“ doplnil Steve Collar, generální ředitel společnosti SES.

autor: lukpo
Spustit audio

Související