Majitel slovenské zpravodajské televize TA3 získal licenci pro stanici TA3 Doku

24. srpen 2022

Rada pro vysílání a retransmisi, slovenská obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, udělila ve středu 24. srpna licenci pro celoplošné digitální šíření tematickému kanálu TA3 Doku. Jde o připravovaný projekt nového programu provozovatele slovenské zpravodajské stanice TA3. I tato televize má být určena primárně pro tamní trh.

„V současné době bych s ohledem na konkurenci zatím nechtěl o tomto projektu blíže hovořit. Připravujeme ho primárně pro slovenský trh s přesahem do Česka. Stanici spustíme v zákoně stanovené lhůtě,“ sdělil v telefonickém rozhovoru portálu Digitální rádio majitel TA3, mediální podnikatel Michal Voráček. Název stanice napovídá, že půjde o dokumentární televizi, Voráček však nechtěl obsah programu z výše uvedeného důvodu specifikovat.

Název TA3 Doku už byl v uplynulých měsících zaregistrován na Slovensku u Úřadu průmyslového vlastnictví, spolu s dalšími názvy - TA3 Docu (jiná obdoba stávajícího názvu), TA3 Retro, TA3 Plus a TA3 News. Dokumentárních kanálů funguje na Slovensku i v České republice celá řada, uspět u diváků tak nebude mít tento program jednoduché. Namátkou můžeme jmenovat významné vysílatele jako jsou Discovery, National Geographic či Viasat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související