Nový majitel TA3 zvažuje spuštění dalšího kanálu, registruje si nové ochranné známky

20. květen 2022

Podnikatel Michal Voráček, který je novým majitelem slovenské zpravodajské televize TA3, připravuje rozvoj celého projektu a nevylučuje ani spuštění další tematické stanice. Vzhledem k velké konkurenci na mediálním trhu k ní ovšem nechce prozrazovat bližší detaily. Do konsolidace aktivit zapojil společnost Innovation Media Consulting Group.

Čtěte také

Slovenský Úřad průmyslového vlastnictví zaregistroval začátkem května nové ochranné známky související s tamní zpravodajskou televizí. Jedná se konkrétně o TA3 Docu, TA3 Retro, TA3 Plus, TA3 News a TA3 Doku.

Voráček portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil, nicméně sdělil, že ochranné známky jsou pouze součástí, zlomkem plánu, kterým projdou jeho mediální aktivity. V této době se opírá o analýzy a doporučení přední poradenské společnosti Innovation Media Consulting Group

„Určitě nechceme stát díky rostoucí konkurenci na jednom místě. Známky jsou pouze okrajovou záležitosti. Je to zlomek z toho, co se připravuje. V současné době jsem aktivizoval společnost Inovation Media Consulting Group, což je jedna z největších společností na konzultace a transformaci. Její role je klíčová,“ popsal podnikatel Michal Voráček s tím, že půjde o přechod na zpravodajskou společnost v celém spektru. 

Tuto změnu a přechod chceme uskutečnit v horizontu řady měsíců, roku až dvou,“ přiblížil Voráček, který potvrdil, že by mohl vzniknout další kanál, detaily ovšem v tuto chvíli nechce prozrazovat, a není tak jisté, zdali výše uvedené ochranné známky s ní souvisí. „S managementem TA3 o tom v současné době uvažujeme. Měl by to být doplněk hlavního kanálu. Jeho zaměření bych nechtěl i vzhledem ke konkurenci prozrazovat,“ doplnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související