Mediální regulátor otvírá volnou datovou kapacitu pro nové zájemce v Berlíně a Braniborsku

4. červen 2019

Programová nabídka se může rozšířit o dvě nové stanice. Mediálnímu regulátorovi MABB se zájemci musí přihlásit nejpozději do pátku 28. června. Rozšíření multiplexů tak proběhne v následujících měsících.

Majitelé digitálních rádií DAB+, kteří se nacházejí v dosahu multiplexů šířených z Berlína a Braniborska, se mohou těšit v následujících měsících na další rozšíření programové nabídky. Tamní mediální regulátor MABB vyhlásil výběrové řízení na obsazení volné kapacity na kanálu 12D, který je zachytitelný také na omezeném území Čech – v místech, kde nedochází ke kolizím s multiplexy ČRo DAB+ (region Morava) a Oberpfalz (Bavorsko).

V multiplexu by se mohly objevit dle uvolněné kapacity další dvě rozhlasové stanice. Přihlášky do výběrového řízení je možné posílat na úřad MABB do pátku 28. června. Nová rozhlasová síť „Berlin/BRBG K12D“ byla spuštěna v loňském roce při příležitosti světového technologického veletrhu IFA pořádaného tradičně v Berlíně. Aktuálně tento multiplex funguje ze tří vysílačů, kterými jsou Alexanderplaz (Berlín), Booßen (Franfurt am Oder) a Calau (Cottbus).

autor: lukpo
Spustit audio

Související