Mňam TV zmizí Pražanům z pozemního vysílání, objeví se v multiplexu, který naladí minimum diváků

24. duben 2019

Stanice bude nově součástí Regionální sítě 6, která má výkon pouhých 100 Wattů a na řadě míst v Praze může docházet k jejímu případnému rušení východočeskou Černou horou.

Tematická stanice Mňam TV ukončí nejpozději ve středu 8. května bezplatnou distribuci v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV, která funguje na 46. kanálu z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Od čtvrtka 9. května již bude tento program k dispozici pouze v Regionální síti 6 z Nových Butovic, která operuje na kanálu 21, ovšem pouze s výkonem 100 Wattů. Stanice se tak v praxi pro většinu obyvatel hlavního města stane nedostupnou. Mňam TV sice v minulosti vysílala také skrze HbbTV televizí Óčko, ale tato spolupráce byla ukončena.

Vstup do Regionální sítě 6 nedává logickým uvažováním příliš smysl. Nejen, že dosah tematické televize bude tímto krokem menší a soustředí se tak prakticky pouze na Nové Butovice a Stodůlky, ale v některých lokalitách navíc bude zcela znemožněn. Kanál 21 využívá také Regionální síť 7 na objektu rozhledny z východočeské Černé hory. Regionální síť 6 již šíří stanice Mňau TV a Hobby TV, které provozuje stejná firma jako Mňam TV. Redakce portálu Digitální rádio předpokládá, že tento zcela nelogický krok souvisí s cenou za distribuci signálu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související