MTV Europe byla nahrazena stanicí MTV Global, liší se v několika detailech

3. březen 2021

Od středy 17. února je v nabídkách placených služeb dostupná nová verze mezinárodního lifestylového a hudebního kanálu MTV s dodatkem Global. Na první pohled tuto změnu nemá divák šanci poznat, společnost ViacomCBS ji médiím nijak nekomunikovala.

MTV Global je novým technickým označením kanálu MTV, který je vedle řady dalších zemí vysílán i v České republice. Potřebnou licenci pro tuto změnu získala společnost ViacomCBS Networks International Czech začátkem letošního roku od české vysílací rady. Nasazení nové verze známé lifestylové značky potvrdilo portálu Digitální rádio tuzemské zastoupení firmy. Doposud se mohli v případě této značky setkat diváci s označením MTV Europe.

Značky MTV se ani upravená verze stanice nevzdává. Drobnou změnou je zaprvé barva loga, ta je žlutá, a současně i fakt, že se nově ve vysílání téměř nebudou objevovat přestávky určené pro reklamy. Nejen divákům v České republice, ale například i na Slovensku, přinese společnost ViacomCBS větší komfort. MTV Global je prozatím k dispozici pouze ve standardní kvalitě, nicméně některé lokální verze už jsou v HD rozlišení dostupné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související