Multimediální televizní platforma Applu dostane od pondělí nové funkce

17. září 2021

V pondělí 20. září se majitelé multimediálního centra Apple TV dočkají nové verze operačního systému tvOS s číslem 15. V premiéře se tak uvedou i některé doposud nevyužívané funkce, podle portálu The Verge by jich měla být celá řada.

Přesto, že Apple negeneruje ve své televizní službě tolik novinek jako například konkurenční Netflix, nechce firma zůstat v oslabení. Vedle nových verzí systémů iOS a iPadOS bude uveden i tvOS 15. Americký portál The Verge hovoří doslova o řadě nových funkcí, na které se mohou uživatelé multimediálního centra těšit. Jednou z nich bude například SharePlay, díky kterému bude možné streamovat obsah při společném sledování na jiná zařízení.

Další novou funkcí bude For All of You (Pro všechny z vás) a Shared with You (Sdíleno s tebou/vámi). O co půjde? For All of You má nabídnout tituly ke streamování v rámci společné domácnosti, Share with You pak zobrazí filmy a seriály, které byly sdíleny prostřednictvím dalších zařízení Applu v rámci online komunikace. Aktualizace bude k dispozici pro Apple TV HD a Apple TV 4K od roku 2017 včetně nejnovější letošní verze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související