Dříve nemyslitelný krok: Konkurence dotlačila on-line službu Applu do systému Android TV

3. červen 2021

Konkurenční boj mezi streamigovými službami zostřuje, a tak v tomto směru padají tabu, která by byla dříve stěží představitelná. On-line platforma Apple TV se v uplynulých dnech objevila i na operačním systému Android TV.

Společnost Apple vede z pohledu zákazníka s konkurenčními službami typu Netflix nebo Disney+ (v Česku je zatím tato oficiálně platforma nedostupná) marný boj. Zatímco Netflix vsadil zejména na množství obsahu byť leckdy diskutabilní kvality, Disney+ vsadil za pomocí silných značek, které vlastní, na rodinného diváka. Apple TV+ oproti konkurenčním službám v počtu dostupných titulů zaostává a služba působí i navenek stagnujícím dojmem.

Aplikace Apple TV se v uplynulých dnech objevila i v systému Android TV včetně multimediálního centra nVidia Shield. Díky ní je možné přehrávat s účtem americké firmy nejen tituly z vlastní služby Apple TV+, ale také akviziční filmy dostupné v iTunes. Druhá kategorie je zajímavá zejména z toho pohledu, že Apple často nabízí různé výprodejové akce, kdy je možné tituly získat i s několikasetkorunovou slevou a ve 4K rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související