Multiplex Sachsen K12A obsahuje nově deset rozhlasových stanic

31. srpen 2023

Celoplošná saská rozhlasová síť, která má významný přesah také na území Čech, obsahuje od čtvrtka 31. srpna deset programů. Do tohoto digitálního multiplexu vstoupila zcela nová stanice Galaxy Sachsen. Po prvotních porodních bolestech byly zprovozněny všechny doplňkové služby včetně slideshow, tedy obrazové informace.

Čtěte také

Rozhlasovou stanici Galaxy Sachsen už si mohli posluchači v dosahu sítě Sachsen K12A naladit v brzkých ranních hodinách. V počátcích se však vysílání neobešlo bez tzv. porodních bolestí. Vysílání Galaxy Sachsen trpělo výpadky a hlasitost byla na výrazně nižší úrovni než u ostatních programů. Veškeré problémy však byly ještě v dopoledních hodinách odstraněny a stanice se stala okamžitě plnohodnotnou součástí programové nabídky saské celoplošné sítě.

Vysílání Galaxy Sachsen je vyhrazen datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1, které je standardem ve většině částí Německa. Přesah saské sítě je zejména do Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje, s externí anténou je však příjem možný i dále od německých hranic včetně Prahy a středních Čech. Ve slideshow je v současné době nasazeno logo rozhlasové stanice s dodatkem JETZT NEU (Nyní nové). V radiotextu se objevuje právě hraný interpret.

autor: lukpo
Spustit audio

Související