Na satelitech, kde působí služby Telly a T-Mobile TV, se objeví další programy ve 4K rozlišení

3. únor 2021

Na pozici 1 stupeň západně mohou zájemci sledovat volně například stanice Wow 4K nebo NASA UHD. Nabídka společností Telenor Satellite a Intelsat míří na provozovatele ze severských zemí a regionu střední a východní Evropy.

Společnosti Telenor Satellite a Intelsat rozšiřují své dlouhodobé partnerství o chystanou nabídku nových programů ve 4K/UHD rozlišení, které budou šířeny prostřednictvím pozice 1 stupeň západně. Právě odtud mohou zákazníci tuzemských placených služeb naladit kanály operátorů Telly a T-Mobile. Touto formou plánují obě na počátku zmíněné firmy oslovit domácnosti nejen v severských, ale i středoevropských a východoevropských zemí včetně České republiky a Slovenska. Jednání o prvních stanicích ve 4K již probíhají.

V tuto chvíli je šířeno prostřednictvím pozice 1 stupeň západně šest programů v UHD kvalitě, přičemž pět z nich je aktuálně k dispozici bez kódování. Jedná se o kanály Wow 4K, Mooz 4K, NASA TV UHD, 4K Heritage a Home 4K. Poslední zmíněnou stanici podle informací portálu Digitální rádio plánuje provozovatel nabízet i na našem trhu jako placený program, detaily distribuce mají být známy později. Výhradně pro severské země je pak určena kódovaná stanice Viasat Sport Ultra HD v norštině, švédštině, dánštině a finštině.

„Jsme rádi, že můžeme přivítat nové televizní kanály, jako jsou Wow 4K a NASA 4K, které budou distribuovány prostřednictvím naší satelitní flotily na pozici 1 stupeň západně, přičemž 4K obsah ještě více zvyšuje zážitek ze sledování," uvedl při této příležitosti Ole Ledang, ředitel divize vysílání společnosti Telenor Satellite. „Víme, že pokud jde o uživatelskou zkušenost, očekávání diváků rostou. Hledají vysoce kvalitní obraz s vysokým rozlišením a chtějí také přístup k rozmanitějšímu obsahu,“ dodal za Intelsat šéf obchodu Olivier Herson.

autor: lukpo
Spustit audio

Související