Na trh placené televize vstupuje dětská televize Top Kids, nebude mít jednoduchou pozici

10. prosinec 2018

Dětský kanál je věnován rodičům, kteří vyrůstali v 80. a 90. letech a jejich dětem, pro které je tvorba z toho období zcela nová. Stanice tak chce vytvořit pouto mezi oběma generacemi.

V České republice začala fungovat nová placená dětská televize Top Kids. Její provozovatel, společnosti Michal Winnicki Enterteinment, nyní bude jednat o zařazení stanice do nabídek jednotlivých operátorů. Top Kids ale nebude mít rozhodně jednoduchou pozici. Dětských kanálů je na trhu již celá řada. Z volně šířených televizí můžeme jmenovat veřejnoprávní Déčko nebo privátní Tuty TV, z placených pak JimJam, Cartoon Network, Boomerang, Duck TV a řadu dalších. S výjimkou Boomerangu jsou všechny stanice lokalizované.

Top Kids je po hudební stanici Power TV a dokumentárním kanálu Adventure TV třetím programem společnosti Michal Winnicki Enterteinment, který je k dispozici operátorům na českém trhu. Otázkou pochopitelně je, jaký bude o další dětský kanál v řadě mezi nimi zájem. V Polsku je tato stanice k dispozici od 1. prosince 2015, vstup na náš trh je tedy realizován přesně po třech letech. Top Kids vysílá dle své charakteristiky na webu animované seriály z 80. a 90. let digitalizované dle současných technických požadavků. Vzhledem ke svému obsahu má být stanice pojítkem mezi dětmi a jejich rodiči.

autor: lukpo
Spustit audio

Související