Na Vysočině začala fungovat další DAB+ síť, multiplex ze Strážníku spustil operátor Teleko digital

18. říjen 2019

Součástí digitálně sítě Teleko DAB jsou stanice Českého rozhlasu (Radiožurnál, Dvojka, Plus, Radio Wave, Jazz, D-dur, Junior, Vltava, Rádio DAB Praha a Rádio Retro), DAB Plus TOP 40, Pigy Rádio a Rádio Proglas.

Příbramská společnost Teleko digital dnes zahájila vysílání svého rozhlasového multiplexu z kóty Jihlava – Strážník. Po ČRo DAB+ jde o další balík programů, který je z tohoto vrcholu na Vysočině dostupný. Vysílač Strážník umístěný v nadmořské výšce 700 metrů nad mořem funguje na kanálu 8A s výkonem 1 kW. Redakce portálu Digitální rádio však potvrzuje, že dosah vysílače nebude zanedbatelný. Na dvojče antén Kathrein AV12 je tento multiplex zachytitelný i v Praze na polovinu stupnice tuneru TechniSat Digitradio 140.

Součástí digitálně sítě Teleko DAB jsou stanice Českého rozhlasu (Radiožurnál, Dvojka, Plus, Radio Wave, Jazz, D-dur, Junior, Vltava, Rádio DAB Praha a Rádio Retro), DAB Plus TOP 40, Pigy Rádio a Rádio Proglas. Vysílače operátora lze najít také v Praze, Příbrami, Brně, Frýdku-Místku, na východočeské Černé hoře nebo Milešovce. V letošním roce se podařilo rozhlasovou síť Teleko DAB rozšířit ve III. pásmu také do Liberce a Olomouce. Operátor se dlouhodobě snaží získat příděly v tomto rozsahu i pro bývalý L-band.

autor: lukpo
Spustit audio

Související