Nabídka v chystaném DAB+ multiplexu pro saský Chemnitz nemusí být konečná, regulátor láká další zájemce

10. květen 2022

Připravovaná rozhlasová síť DAB+ Chemnitz, která má v sousedním Sasku odstartovat již letos v létě na kanálu 5B, nemusí obsahovat pouze devět programů, jak je prozatím plánováno. Mediální regulátor SLM vyhlásil výběrové řízení na další volné jednotky v tomto multiplexu, která uspokojí další případné zájemce.

„Jedná se o zbytkové přenosové kapacity až 294 kapacitních jednotek pokrytí DAB+ pro zásobování města Chemnitz. Rozhodnutí předcházelo vyjádření zájmu komerčních rádií, která chtějí vysílat své programy ve třetím největším městě Saska a chtěli k tomu využít volnou kapacitu,“ uvedl v tiskové zprávě úřad SLM. Volná kapacita má být určena zájemcům z řad čtyřiadvacetihodinových programů, a to ať už celoplošných nebo specializovaných.

V případě nutnosti výběru z více přihlášek má přednost žadatel, jehož program obsahuje významný podíl redakčních příspěvků o distribuční oblasti a lze tedy očekávat větší přínos k různorodosti pořadů a názorů v oblasti vysílání. Povolení k pravidelnému provozu jsou zpočátku udělována na období deseti let. V rozhlasové síti se objeví i známé digitální značky, jako je například Schlager Radio, lulu.fm nebo egoFM působící v Bavorsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související