Návštěvníci tuzemských hotelů budou moci sledovat vybrané kanály italské Rai ve vysokém rozlišení

13. prosinec 2021

Italská veřejnoprávní televize Rai přejde zítra, v úterý 14. prosince, s vybranými programy do vysokého rozlišení. Na lepší obrazovou kvalitu se mohou těšit i návštěvníci tuzemských hotelů, kteří najdou tyto stanice jako součást programové nabídky místní kabelové televize.

Přechod do vyšší obrazové kvality se v hotelových kabelových nabídkách dotkne programů Rai Storia, Rai Scuola a Rai News 24. Distribučním místem těchto stanic je družice Hotbird na pozici 13 stupňů východně. Vysílání těchto programů ve standardním rozlišení bude ukončeno. Dotčené strany byly již na chystanou změnu upozorněny a nikdo by tedy neměl být touto technickou změnou překvapen.

Kromě stanic Rai Storia, Rai Scuola a Rai News 24 mají zájemci o provozování hotelových televizních nabídek k dispozici i italské veřejnoprávní kanály Rai 1, Rai 3, Rai Italia a Rai World Premium, těch se však zítřejší změna nedotkne. Operátoři mohou do svých nabídek zařadit vícero programů italské veřejnoprávní televize, v praxi lze ale u telekomunikačních firem najít pouze Rai 1. K dispozici jsou však i Rai 3, Rai News 24, Rai Scuola a Rai Storia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související