Nejen filmy, seriály a pohádky, videotéka HBO Max chystá v Česku cestopisnou sérii Spolu & Hladoví

7. říjen 2021

Herec a popularizátor kvalitního stravování Lukáš Hejlík bude spolu se svou dcerou Klárou protagonistou nové osmidílné cestopisné série společnosti HBO Europe. Ta ji točí pro videotéku HBO Max, která do Česka vstoupí začátkem příštího roku. Jde o první formát tohoto typu, který pro HBO vzniká.

Hejlík se bude na svých cestách věnovat tomu, čím si získal v posledních letech velkou popularitu, bude poznávat zajímavou architekturu, design, gastro scénu, neobvyklá místa nebo ubytování. Na svých cestách se budou potkávat s lidmi, kteří jsou špičkami ve svém oboru. „Spolu s diváky je budeme provázet nejen po české foodie scéně, ale především na cestě za poznáním sebe samých,“ láká tuzemská pobočka HBO.

Režisérem Max Original série Spolu & Hladoví je Matěj Chlupáček, držitel Českého lva, který už s HBO Europe spolupracoval na druhé sérii Terapie, společně s režisérem Petrem Zelenkou nebo celovečerním filmu Polednice.

Čtěte také

„Jsem velmi ráda, že s příchodem HBO Max budeme mít možnost rozšířit naší nabídku o nové projekty pro širokou diváckou obec. Poprvé se v České republice a na Slovensku, a vlastně i v širším regionu Střední Evropy, pouštíme do populárního žánru dokumentárního cestopisného seriálu,“ uvedla Hanka Kastelicová, viceprezidentka a výkonná producentka dokumentů HBO Max.

„Naším cílem nebylo jen ukázat zajímavá místa v Čechách a na Moravě, popř. dát tipy na to, kde se dobře jí a pije. Ambicí Spolu & Hladoví je ukázat, jak se dá spolu a kvalitně trávit byť omezený čas. Doufáme, že v dnešní uspěchané a na mezilidské vztahy náročné době bude Spolu & Hladoví nápaditým vodítkem nejen pro rodiče ale i jejich děti,“ doplnila Tereza Polachová, producentka HBO Max.

autor: lukpo
Spustit audio

Související