WarnerMedia odhalují strategii fungování nové videotéky HBO MAX, služba v Česku shání klíčového manažera

28. květen 2021

Společnost WartnerMedia, která je mimo jiné vlastníkem prémiového kanálu HBO, odhalila další detaily k expanzi videotéky HBO MAX, jež přijde letos i do Česka. Stejná firma mezitím začala shánět jednoho z klíčových manažerů pro fungování služba na našem trhu.

V současné době platí, že HBO MAX dorazí do Latinské Ameriky a Karibiku, celkem půjde o 39 teritorií, za měsíc, v úterý 29. června. Jak firma uvedla v tiskové zprávě, v tomto regionu bude k dispozici na dvou úrovních – mobilní verze za tři dolary se standardním rozlišením a standardní, dražší model na tři zařízení s podporou 4K.

Jednání s operátory pochopitelně intenzivně probíhají a od toho se odvíjí i obchodní model. Portál Digital TV Europe upozornil, že u velkých brazilských hráčů se podařilo zajistit přístup k HBO MAX bez navýšení předplatného k stávajícímu HBO. Předplatitelé nebudou mít přístup k exkluzivním premiérám ve stejný den jako v amerických kinech, ale až 35 dní poté. Lze očekávat, že podobně by to mohlo fungovat i na našem trhu.

Rok videotéky HBO MAX v číslech

Jak upozornil portál Digitální rádio v pondělí jeho dlouholetý občasný spolupracovník Lukáš Jaro, WarnerMedia začala shánět přímo do pražské pobočky manažera pro obsahové operace se zaměřením na Evropu, Blízký východ a Afriku. Inzerát je k dispozici například na sociální síti LinkedIn. Manažer v nové pozici má mít na starosti přizpůsobení služby právě pro jednotlivá místní publika.

S tímto know-how přichází nová služba také do regionu Latinské Ameriky a Karibiku, kde nabídne nejen známé tituly z produkce amerického HBO, ale i ty lokální. Česko-slovenské HBO je dlouhodobě generátorem kvalitní produkce, mezi kterou je možné jmenovat seriály a minisérie, jako je Terapie, Pustina, Bez vědomí nebo Až po uši. Videotéka HBO MAX má za sebou první rok fungování, který shrnuje připojená grafika.

autor: lukpo
Spustit audio

Související