Nepopulární krok pro majitele některých „starších“ televizorů, videotéka HBO GO přestane fungovat

13. září 2021

Společnost HBO Europe v uplynulých dnech informovala, že ukončí podporu svojí placené videotéky na některých starších zobrazovačích. Opět tak dochází k nepopulárnímu kroku, na který se musí připravit diváci, kteří mají několik let starý televizor.

HBO Europe zaslala svým partnerům informaci o tom, že následujících dnech dojde k omezení videotéky HBO GO na starších televizorech a také herní konzoli Sony Playstation 3. Firma v tomto kroku není zdaleka sama. Videotéky postupně procházejí technologickým upgradem a starší zobrazovače již nevyhovují novým podmínkám – například podpoře kodeků, přehrávačů apod. Novou verzi aplikace HBO GO uvedla HBO Europe již v minulosti.

Začátkem příštího týdne bude ukončena podpora HBO GO na systémech Samsung Tizen v modelových řadách 2015 a starší, Samsung Orsay a LG WebOS 3.5 a starší. Ke službě HBO GO bude mít i nadále přístup předplatitel na televizorech s operačním systémem Samsung Orsay prostřednictvím Apple TV nebo Google Chromecast. Seznam podporovaných zařízení dané videotéky je k dispozici na webových stránkách HBO.

autor: lukpo
Spustit audio

Související