Nejen nový televizní standard DVB-T2 a vysílání v HD, polské komerční stanice nasazují i HbbTV

8. únor 2022

Na polské diváky čeká v následujících měsících významná technologická změna. Portál Digitální rádio se již ve svém několikátém textu věnuje v poslední době přechodu na DVB-T2 u našich severních sousedů. Komerční televize využívají tento proces také ke spuštění služeb na bázi tzv. virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV.

„Hybridní televize (HbbTV) je zcela novou dimenzí televize. Spojením rozsahu klasické lineární televize s interaktivitou charakteristickou pro digitální prostředí je divák nejen příjemcem obsahu vysílatele, ale může se také zapojit a reagovat na dění v éteru,“ sdělila portálu Wirtualnemedia Dorota Żurkowska, členka představenstva skupiny TVN Discovery. Komerční televize už otestovala úspěšně technologii v rámci své experimentální sítě.

TVN Discovery nebude uhýbat z kurzu, kterou mají v HbbTV například i české komerční televize. „HbbTV je dobrý nástroj pro personalizaci sdělení, včetně reklamy, a pro rozšíření nabídky, zpřístupňuje divákům další obsah nebo funkce – kvízy, ankety, výsledky průzkumů trhu,“ doplnila Żurkowska. TVN Discovery chce na platformě HbbTV nabízet mimo jiné televizní verzi svého online videoportálu Player, podobně jako Nova v případě Voya.

autor: lukpo
Spustit audio

Související