Nejposlouchanější stanicí v DAB+ je Radiožurnál, ladí ho takto přes sto tisíc lidí

25. srpen 2021

Obyvatelé Česka ladí na platformě DAB+ nejčastěji stanici Radiožurnál. Ukázaly to aktuální výsledky poslechovosti Radioprojekt za první a druhý kvartál letošního roku. DAB+ nyní vykazuje stejnou oblibu jako příjem rádia přes televizní operátory.

Pokud bychom měli představit ideálního posluchače digitálního rádia DAB+, byl by to muž, nejčastěji se středoškolským vzděláním s maturitou. Rozdíl mezi muži a ženami však není příliš velký, přibližně 60 versus 40 procent ve prospěch prvního pohlaví. Nejčastěji ladí digitální rádio posluchači ve věku od 30 do 49 let, na opačné straně spektra jsou pak muži ve věku od 70 do 84 let. DAB+ má pochopitelně oblibu zejména ve velkých městech.

Poslech prostřednictvím DAB+ představuje v projekci 968 tisíc lidí. Nejvíce ladí DAB+ Pražané a obyvatelé středních Čech, následuje Jihomoravský a Moravskoslezský kraj. Se 125 tisíci denními posluchači je nejoblíbenější stanicí Radiožurnál, následovaný Českým rozhlasem Dvojka (52 tisíc posluchačů) a Plusem (31 tisíc posluchačů). Nová stanice Radiožurnál Sport v době realizace tohoto Radioprojektu ještě nevysílala.

autor: lukpo
Spustit audio

Související