Nejvíce informací o koronaviru mohou čerpat Němci z rádia na platformě DAB+

24. březen 2020

Řada vysílatelů poskytuje v Německu díky digitálnímu rozhlasu exkluzivní programy. Jedná se například o DRadio DokDeb, NDR Info Spezal, WDR Event nebo Antenne Saar.

Rozhlasové vysílání je nejen v době pandemie koronaviru nezbytnou součástí mediálního prostředí. Nejvíce relevantních informací mohou obyvatelé Německa získat díky digitálnímu rádiu DAB+. Některé stanice, jako je například Deutschlandfunk Nova, jsou exkluzivně k dispozici vzduchem pouze na této platformě. Posluchač v kterékoliv části Německa si je může naladit na digitálním rádiu například díky celoplošné síti DR Deutschland.

Dalším exkluzivním kanálem z portfolia Deutschlandradio je DRadio DokDeb, které nabízí politické debaty a diskuse na aktuální témata. Veřejnoprávní rozhlas ARD nabízí špičkový informační servis prostřednictvím svých rozhlasových vln, ale využívá i takzvanou slideshow, tedy obrázky, které lze opět přenášet bez nutnosti připojení k internetu. Dalšími digitálními kanály jsou například NDR Info Spezial, WDR Event nebo Antenne Saar.

autor: lukpo
Spustit audio

Související