Více než polovina prodaných vozů v Německu byla loni s digitálním tunerem DAB+

4. březen 2020

Naši západní sousedé dosáhli opět rekordní hodnoty. Oproti předchozímu roku se prodeje zvedly o 34 %. Digitalizace je nezastavitelná, říká doslova organizátor technologického veletrhu IFA.

54 procent nových vozů prodaných loni v Německu disponovalo tunerem DAB+ pro příjem digitálního rádia. Vyplynulo to z výroční zprávy společnosti Deutsche Automobiltreuhand, na kterou upozornila organizace Digitalradio Deutschland. V meziročním srovnání jde o nárůst o 34 %. Technologie DAB+ si tak v Německu připsala další rekord a spolu s chystaným spuštěním druhé celoplošné sítě nemůže být řeč o neúspěchu. Index domácího trhu s elektronikou HEMIX ukázal, že bylo prodáno přes 1,5 milionu DAB+ rádií.

„Digitalizace rádia je nezastavitelná. Současná čísla ukazují, že spotřebitelé se stále více rozhodují pro budoucí přijímač DAB+ a již se nespoléhají na zastaralé analogové technologie,“ uvedl při této příležitosti Hans-Joachim Kamp, předseda dozorčí rady společnosti gfu Consumer & Home Electronics GmbH, která rovněž organizuje technologický veletrh IFA, který každoročně přiláká do Berlína experty z celého světa. Prodej DAB+ přijímačů je v reálu vyšší, než ukazuje HEMIX, protože nezahrnuje všechny obchodníky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související