Některé britské stanice přešly na modernější přenos DAB+, operátorům přinese změna větší možnosti

28. červenec 2020

Operátorům umožňuje tato změna buďto zařazení nových programů, případně navýšení zvukové kvality těch stávajících. Digitální rozhlasové vysílání je v Británii dlouholetou záležitostí, proto není migrace na DAB+ úplně jednoduchá.

Hned několik rozhlasových stanic ve Velké Británii přešlo v uplynulých týdnech na digitální vysílání DAB+. Postupně tak probíhá nenásilný přechod posluchačů na modernější technologii. V celoplošné distribuci se to týká tematických stanic talkRADIO a talkSPORT2. Na novinku upozornil portál RadioToday. Operátorům umožňuje tato změna buďto zařazení nových programů, případně navýšení zvukové kvality těch stávajících. Digitální rozhlasové vysílání je v Británii dlouholetou záležitostí, proto není migrace na DAB+ úplně jednoduchá.

„talkSPORT2 se přesunul do DAB+ stejně jako a talkRADIO. DAB + nabízí lepší kvalitu zvuku a také možnost poskytovat náš signál ve stereo módu,“ uvedl za společnost Wireless ředitel pro strategii Jimmy Buckland. Podle jeho vyjádření talkRADIO nadále staví na své špičkové online vizualizaci podporované zcela novým studiem, protože jde stále více o nabídku pro více distribučních platforem. talkSPORT2 naopak navazuje na propracovanou mobilní aplikaci a je spolehlivým průvodcem zejména pro živě vysílaný anglický fotbal.

autor: lukpo
Spustit audio

Související