Němci spustili speciální web, který informuje o nařízeních souvisejících se zaváděním DAB+

5. leden 2021

Webová stránka, která je součástí portálu dabplus.de, upozorňuje Němce na nutnost instalace digitálních tunerů do základní výbavy vozů a povinnost prodeje přijímačů buďto s DAB+ nebo IP částí. Podmínka se vztahuje na rádia s displejem.

Organizace Digitalradio Deutschland spustila koncem listopadu loňského roku speciální webovou stránku dostupnou na adrese www.dabplus.de/tkg, která obsahuje veškeré důležité informace vyplývající se zaváděním technologie DAB+.

Jde zejména o povinnost instalace digitálních tunerů do automobilů již v základní výbavě s platností od 21. prosince a také prodej přijímačů s DAB+ tunerem. Toto pravidlo se všech na dané zařízení vztahuje pouze tehdy, pokud disponuje displejem s možností zobrazení názvu dané stanice.

Webová stránka je určena například pro maloobchodní prodejce rozhlasových přijímačů, kteří se mohou rozhodnout, zdali daný produkt bude disponovat tunerem DAB+, případně IP. Pro marketingové a komerční účely jsou zde umístěné také brožury a další materiály, které je možné v daném oboru uplatnit.

V době změny odpovídajícího zákona spustila organizace Digitalradio Deutschland také informační kampaň na sociálních sítích. Některé země při změně zákona zvolili DAB+ tuner jako povinnost a s IP části se naopak legislativně nepočítá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související