Německá perspektiva: Poláky zatím nechává digitalizace rádia bez většího zájmu

29. srpen 2019

Velcí rozhlasoví hráči se do digitalizace rádia neženou a výběrového řízení mediálního regulátora se tak vůbec neúčastní. Nové stanice plánují potěšit majitelé DAB+ přijímačů v různých koutech Polska.

Oborový portál RadioWoche.de přinesl v jednom ze svých aktuálních článků pohled na polskou digitalizaci z německé perspektivy. Důvodem k analýze trhu bylo výběrové řízení regulátora na obsazení programových pozic DAB+ ve vybraných městech našich severních sousedů. Uchazeči o volnou kapacitu chybí v každé třetí oblasti. Plně obsadit chystaný městský multiplex by se podařilo obsadit s dvanácti pozicemi pouze ve městě Czestochowa.

Němečtí kolegové si všimli toho, že v hlavním městě Varšavě projevilo zájem o obsazení připravované sítě pouze deset zájemců. V aglomeracích okolo dvou set tisíc obyvatel se většinou počet uchazečů pohybuje pouze okolo pěti. Obsadit bude možné ale nakonec více než 50 z 84 programových pozic, protože zájemci požadují vstup do všech nových sítí. Známá polská rádia a mediální domy mezi žadateli o volnou kapacitu vůbec nejsou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související