Německá státní tajemnice vyzvala k rychlejšímu přijetí zákona týkajícího se digitálních rádií

11. září 2018

Německo prozatím nemá termín přechodu z analogového na digitální vysílání, ani nemá nařízení prodej kombinovaných přijímačů, aktivity v tomto směru nicméně zintenzivňují.

Německá politička za stranu SPD a zároveň státní tajemnice Heike Raabová vyzvala k rychlejšímu přijetí zákona, který nařídí od konkrétního data prodej kombinovaných rozhlasových přijímačů, tedy nejen analogových, ale také s digitálním tunerem DAB+. Právě pod Raabovou spadá problematika digitálního rozhlasu a má na starosti také implementaci doporučení, která přicházejí z Evropské unie. Itálie už například takovou směrnici má.

Přidáním paragrafu, který se dané problematiky týká, umožní podle političky rozšíření digitálního rádia mezi německou populaci a zvýšení penetrace DAB+. Heike Raabová také koordinuje v rámci oblasti Porýní-Falc mediální politiku jednotlivých spolkových zemí. „Výhodou DAB+ je zejména rozmanitost, takže přinese zlepšení kvality a poslechu například ve srovnání s analogovým FM rádiem. Posluchači budou moci využívat nové služby a širokou nabídku programů,“ upozornila Raabová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související