Německá veřejnoprávní televize ZDF nabízí on-line svůj nový, obrazově vylepšený thriller, bez geoblokace

7. srpen 2020

Thriller „Nicht tot zu kriegen“ vypráví příběh někdejší filmové herečky Simone Mankusové, která se chystá na svůj velký návrat, jenž však komplikuje neznámý stalker. Ve formátu HDR je tento pořad k dispozici pouze na platformě červeného tlačítka HbbTV.

Německá veřejnoprávní televize si připravila pro své diváky další technickou lahůdku. Po sérii pořadů, které byly k dispozici on-line v rozlišení Ultra HD, tedy formátu 4K, nyní touto cestou uvedla i svůj nový thriller „Nicht tot zu kriegen“. U tohoto formátu je tentokrát klíčový takzvaný vysoký dynamický rozsah označovaný zkratkou HDR. Přesto, že půl druhé hodiny trvající film je k dispozici „pouze“ ve vysokém rozlišení, právě díky HDR dosáhne divák výrazně lepšího obrazového podání.

Thriller „Nicht tot zu kriegen“ vypráví příběh někdejší filmové herečky Simone Mankusové, která se chystá na svůj velký návrat, jenž však komplikuje neznámý stalker. Do děje proto vstupuje bývalý policista, který má být její poslední nadějí. Německý film je k dispozici s vysokým dynamickým rozsahem výhradně v prostředí hybridního vysílání HbbTV. Uživatel tak potřebuje televizor nebo set-top box, který je připojený k internetu. Bez obrazového vylepšení je pak snímek k dispozici také on-line bez geoblokace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související