Německé Absolut Radio uvedlo vlastní mobilní aplikaci pro Android a iOS, má to však háček

25. květen 2022

Rozhlasová rodina Absolut Radio Germany uvolnila v polovině tohoto měsíce dlouho očekávanou mobilní aplikaci pro telefony se systémem Android a iOS. K vysílání stanic Absolut Hot, Absolut Bella, Absolut Relax, Absolut Top, Absolut Oldie nebo Absolut Germany už se tak dostanou i zájemci mimo druhý německý celoplošný multiplex Antenne DE.

Háček je v tom, že například v případě operačního systému Android je aplikace k dispozici pouze v německém Obchodě Play. Pokud si tak chce zájemce tento program stáhnout, musí mít přes Google založený tamní účet. Výhodu tak mají například uživatelé, kteří si tímto způsobem zařídili například přístup ke streamingové službě Disney+, která u nás odstartuje až příští měsíc, v úterý 14. června. Samotná aplikace již funguje bez regionálního omezení.

Další novinkou společnosti Absolut Radio, k níž se dostane každý, je pak YouTube kanál, kde bude k dispozici bonusový obsah z digitálních stanic šířených primárně na platformě DAB+. Primární novinkou je však právě mobilní aplikace. „Ukazujeme, že rádio už není jen médium pro šíření. Rozvíjíme skupinu Absolut Radio do digitálního sociálního rádia, celkového multimediálního konceptu,“ uvedl Mirko Drenger, šéf Antenne Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související