Německé Klassik Radio provedlo úspěšnou transformaci do digitálního světa

7. červenec 2021

Německá rozhlasová stanice v uplynulých letech jako první vrátila své analogové kmitočty v FM pásmu a soustředila se na digitální vysílání DAB+, které doplnila o audiotéku Klassik Radio Select. Letos spustila sesterskou stanici zaměřenou výhradně na filmovou hudbu.

Klassik Radio je vzorovou ukázkou komerčního vysílatele, kterému se povedlo etablovat v digitálním prostředí. „Jako jediný soukromý provozovatel v Evropě nás nyní zastupuje DAB+ s programem ve třech zemích: Německu, Rakousku a německy mluvícím Švýcarsku,“ uvedl v rozhovoru pro portál Teltarif Ulrich Kubak, generální ředitel programu Klassik Radio.

Díky tomu, že Klassik Radio je z pohledu privátní scény unikátním projektem, prostor pro jeho růst je de facto neomezený. „Neustále rosteme. A z mého pohledu neexistuje žádný přirozený limit tohoto růstu,“ potvrzuje Kubak. Díky Klassik Radio Select si mohou předplatitelé poslechnout vlajkovou stanici i další tematické streamy zcela bez reklam. V rámci předplatného jsou k dispozici také kompletní hudební alba.

autor: lukpo
Spustit audio

Související