Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF nabídnou ve svých videotékách obsah stanice Arte

20. květen 2021

Veřejnoprávní televize ARD a ZDF rozšiřují svoje videotéky o obsah německo-francouzské stanice Arte. Diváci tak získají přímý přístup k pořadům tohoto populárního kanálu přes on-line databázi obou vysílatelů.

Kromě jednotlivých titulů Arte budou mít zájemci k dispozici přístup i k jeho živému vysílání. Obsah dostupných titulů se postupně rozšiřuje, jde o filmy, dokumenty a další pořady. Diváci se mohou těšit například na novou sekci „Cannes@home“ s výběrem toho nejlepšího z posledního ročníku věhlasného filmového festivalu.

Německá veřejnoprávní televize ZDF zároveň inovovala podobu úvodního menu pod barevnými tlačítky v rámci technologie HbbTV. Náhledy si můžete prohlédnout ve fotogalerii výše. Stanice ARD a ZDF jsou k dispozici s doplňkovými službami na satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně a prostřednictvím přeshraničního zásahu německých DVB-T2 vysílačů.

Programový ředitel Arte Bernd Mütter při této příležitosti konstatoval: „S těmito dvěma novými distribučními kanály bude obsah Arte přístupný ještě většímu publiku. Jsme rádi, že můžeme nabídnout platformu pro kulturu v Evropě v celém jejím spektru, ve filmech, dokumentech a událostech ještě snadněji.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související