Německý telekomunikační úřad zkoordinoval další DAB+ vysílače pro první celoplošný multiplex

1. září 2021

Společnost Media Broadcast by mohla do budoucna rozšířit první celoplošnou DAB+ síť s označením DR Deutschland rozšířit na nové vysílače v několika spolkových zemích. Vyplývá to z aktualizované on-line databáze německé síťové agentury BNetzA.

Z pohledu tuzemského čtenáře jsou nejzajímavější nové vysílače Pfaffenhofen s 10 kW v sousedním Bavorsku, případně Petkus v Braniborsku s výkonem 10 kW. Celkem byly zapsány čtyři koordinace pro Meklenbursko-Přední Pomořansko, dvě pro Braniborsko, stejný počet pro Šlesvicko-Holštýnsko, a po jedné v Sasku, Dolním Sasku, Severním Porýní-Vestfálsku, Bádensku-Württembersku a Bavorsku. Informaci přinesl portál Dehmedia.

Zanesené nových vysílačů do databáze BNetzA však nutně neznamená, že nové vysílače budou spuštěny, případně, že se jejich spuštění blíží. O tomto kroku podle webu rozhodují buďto samotní operátoři nebo šířené stanice. V současné době je prozatím výstavba nových vysílačů multiplexu DR Deutschland pozastavena. V programové nabídce jsou například k dispozici stanice Sunshine live, Absolut Relax, Schwarzwaldradio nebo Energy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související